Gereserveerd en Verkocht!!

Najaar 2020 te koop! 

-Raudka Koffievos IJslander

-Fresco Eenigenburger hengst zwart.     (nu nog in veulenvacht).

 

Raudka; Gereserveerd!

Als het veulen afgespreend is (medio september 2020) zal Raudka te koop komen. Zij is een koffievos IJslander zonder papieren. Ze is écht een natuurtölter en 139cm groot. Heel makkelijk in de kudde. Ze is bijna 7 jaar. Ze is als rijpaard nog echt groen en voor haar dracht zadelmak gemaakt. Haar gangen zijn nog niet goed onderscheiden. Ze is heel leergierig en pakt het snel op.

Ze is qua karakter vriendelijk en mensgericht en vindt onbekende dingen soms spannend. Daarbij zoekt ze echt steun bij de ruiter en is dan heel dapper. Ze zal eerder stilstaan dan er vandoor gaan wat ze dan ook nog nooit heeft gedaan. Net zo min als stijgeren of bokken. Naar buiten gaan met haar gaat prima met een ander paard. Ze is redelijk tot goed verkeersmak. Echt een lief paard wat de tijd nodig heeft om te wennen. Met zeer lichte hulpen te rijden.

We verkopen haar omdat ze als fokpaard niet geschikt is. Ze heeft een zeer zware bevalling gehad dit jaar en advies van de veearts is om niet verder met haar te fokken. Vandaar dat we iemand voor haar zoeken die dát dus niet van plan is. 

Ze zal vanaf half juli weer opgepakt gaan worden onder zadel. Haar ontmoeten en reserveren en zelf rijden is een optie. Haar vaste prijs is dan 2000 euro. Naarmate ze verder komt in haar leerproces zal haar prijs oplopen.

VERKOCHT

Fresco; (Hij gaat oktober verhuizen naar Limburg).

Zep's Fresco van de Woodystables is in Maart 2020 geboren. Aangezien we niet alles kunnen houden zal hij na het afspenen in het najaar mogen verhuizen. 

Hij is een goed töltende Eenigenburger met de kleur zwart zonder aftekeningen. Verwachtte stokmaat is minstens 145cm.

75% IJslander en 25% Fries!

Hij is zeer mensgericht. Komt altijd naar je toe, overal aanraakbaar. Halstertje geen probleem en voetjes geven gewend. Hij heeft een mooie oprichting en goede knieactie.

Wij zoeken een eigenaar voor hem die ook echt een gangenpaard wilt rijden en daar ook mee aan de slag gaat als hij oud genoeg is. Een eigenaar die het leuk vindt om ons goed op de hoogte te houden van zijn ontwikkelingen zodat we weten wat we fokken. Voor ons is deze informatie heel belangrijk om een goed paard te kunnen blijven fokken voor het Eenigenburger ras.