Aangezien fokken voor ons een hobby is en wij voor eventuele kopers dus tijd moeten vrijmaken om naar stal te gaan ivm werk zou ik willen vragen het volgende te lezen vóórdat u een afspraak maakt.

-        Kom alleen bij echte interesse.

.        Onze prijzen zijn vanaf prijzen. Bij langere training wordt de prijs hoger.

-        Weet van tevoren waar u het paard/veulen gaat stallen.

-        Overleg eerst met het gezin/partner.

-        Ben u het niet eens met de prijs, dat kan maar kom dan niet.

-        De meeste paarden zijn jong en kunnen hier niet (door het hele gezin) uitgeprobeerd worden.

-        Zowel op tiktok als op Facebook onder Eenigenburgerpaard zijn filmpjes te vinden van onze                paarden.

-        De toekomstige plek van onze paarden is belangrijk. Ze zijn niet gewend om 20 uur per dag op            stal te staan. In kudde verband met inloopstal heeft zeker de voorkeur.


-       De jonge paarden worden alleen verkocht aan ervaren ruiters. Paarden worden niet verkocht             aan kinderen.          Royal Fyrsta   VERKOCHT!!


Zij is 25% Fries, 25% IJslander en de andere 50% is een mix van Rocky en NRPS en Peruaanse paso. Een echte mix dus. Zij heeft (helaas voor ons) geen töltgen en wordt dus verkocht als recreatiepaard.

Zij is EE AaCh D/d. Oftewel amberchampagne wildkleur. (DNA getst). Heel bijzondere kleur.

Haar karakter is, vanaf dat ze geboren is, helemaal top. Heel nieuwsgierig en vriendelijk en mensgericht veulen. Haar stokmaat verwachten we rond 145 a 150 cm.


UIteraard blijft ze nog bij ons tot ze afgespeend bij haar moeder Vordis.


Prijs 4000
           Fayola


Zij is een voskleurige American Saddlebred. Dit ras komt niet veel voor in Nederland. Ze heeft geen papieren en is 13 jaar. Kleurcode; eeAa (DNA getest).  Een mooie grote gangenpaard. Stokmaat ong 162cm.

Zoekt een eigen baasje. Is hier niet op haar plek op de zorgboerderij aangezien ze heel erg beschermend is naar haar veulen,  jaagt daardoor de andere paarden weg wat niet handig is met de cliënten maar ze is niet gemeen. Krijgt nu niet helemaal de aandacht die ze wel verdient en nodig heeft.

De ruiter moet écht bekend zijn met de extra gang, tölt. Ze is bijzonder lief maar heeft wel bevestiging nodig. Een rustige ruiter met ervaring dus. Ze vindt overal wel wat van maar met overtuiging doet ze alles voor je en nooit gemeen, ook niet met rijden, echt een lief gevoelig paard.

Ze heeft jaarlijks een bezoekje nodig van de tandarts. Nu net weer geweest (juli 2023).

Ze wordt nu haar veulen half jaartje oud is weer paar keer per week gereden. Een veulen fokken met haar kan natuurlijk ook altijd maar dan levert ze wel behoorlijk in. Daar moet dan wel rekening mee worden gehouden. Foto's en filmpjes worden binnenkort weer gemaakt.


Haar prijs nu is, zonder training  4000 euro.

Haar prijs na training  5500 euro.

        Astrida  (Aus)


Aus is een 100% IJslandse merrie. 16 jaar en haar stokmaar is 133cm en haar kleur is wildkleur zwart (vosdragend). 5 ganger. Met papier.  NL2007200074

Ze is bomproof. Zeggen we niet gauw van een paard maar in haar geval is dat zo. Ze is erg voorwaarts. Prima rem, geen rare fratsen met rijden. Om haar te rijden moet je wel zelf de gangen kunnen scheiden maar dat is bij haar niet moeilijk. 

Ze is makkelijk in de omgang, ook met andere paarden. Ze kan alleen of met groep naar buiten. Makkelijk trailer te laden en zoals gezegd, loopt overal langs zonder op of om te kijken. 

Als je van een langzame easygoing tred houdt is ze niks voor jou. Ze houdt van tempo met prima rem.

Ze is gevoelig voor stof. Op stal staan met stoffig hooi is voor geen enkel paard een goed idee maar bij haar merk je dat vrij snel. Een plekje buiten in de openlucht heeft dus voorkeur.

Leuk paard om ongecompiceerd mee te rijden.Prijs 7000 euro


Deel deze pagina