Veulens geboren 2024

Begin maart verwachten  we het eerste veulentje alweer.  De plannen voor 2025 worden ook weer gemaakt. Nu maar hopen dat onze eigen jonge hengsten hier aan mee willen werken!

"Lokka (IJslander, PSSM! vrij) is vorig jaar niet drachtig geworden na paar keer insemineren daarom is ze van de week weggebracht naar een mooie tinkerhengst om op natuurlijke manier gedekt te worden. Hopen dat het zo wel lukt. We hebben voor hem gekozen om weer een beetje meer barok in de Eenigenburger te krijgen en om 100% zeker te weten dat we een bont veulen krijgen.

Tinker Legend; EeAaCr/nZ/nToTo

Update 14-04-2023; Lokka is DRACHTIG gescand!!!"

"Otis  (Eeninburger hengst) zal dit jaar ook ingezet worden. Deild (PSSM1 vrij) wordt zijn eerste vrouwtje. Hij is PSSM1 getest en nagekeken op hypermobiliteit. Tölt Type AA.

Zep's Otis van de Woodystables; EE Cr/nD/n

Update 28 april; Deild (IJslander) gescand en is ook DRACHTiG bevonden. Lokka en Deild zullen volgend jaar eind februari/maart hun veulentje krijgen als alles goed gaat.

Midden in de nacht, de 26e, is Deild bevallen van een prachtig hengstje Zep's Falkor van de Woodystables. Alles ging heel vlot en volgens plan. Hij heeft een schitterend kleurtje waar we op hoopte. En met deze combinatie ouders 25% kans op hadden. Hij is een type AA gaited en tölt al als een malle. Zijn DNA is onderweg voor de exacte kleur en erfelijke ziektes. Supertrots zijn we.

Helaas is Falkor onverwacht gestorven.  Gelukkig voor Deild hebben we een pleegveulen voor haar gevonden, Bucanneer, maar het verlies van hem blijft groot.

Lokka heeft een prachtige hengst gekregen met de kleur valkbont. Oreo genaamd. Super stoer ventje.

 


Deel deze pagina